Menu
Obec Rúbaň
ObecRúbaň

A község hivatalos honlapja

részletes keresés

A weboldal szerkesztés alatt áll. Az esetleges hiányosságokért elnézésüket kérjük.

Óvoda

 

.

Az óvoda igazgatósága tudatja a kedves szülőkkel, hogy a beíratás a 2015/2016-os iskolai évre 2015 március 2-án és 3-án, azaz hétfőn és kedden valósul meg 8 órától 13 óráig.

A beíratáshoz szükséges a gyermek születési anyakönyvi kivonata valamint orvosi igazolás a gyermek egészségi állapotáról.

Minden óvodáskorú gyermeket szeretettel várnak az óvónénik!

 

2015 szeptembere

Az óvónő számára legfontosabb az új gyermekkel megismertetni az óvodai környezetet, megteremteni érzelmi biztonságát és nem utolsó sorban a nagyobb óvodásokkal is éreztetni kell, hogy a csoport egy egységet alkot.

Szeptember 2-án 16 gyermeket üdvözöltünk óvodánkban. Kívántuk nekik, hogy bátran és vidáman lépjenek az óvodába, mert itt szeretetteljes légkör, megannyi játék, érdekes feladatok és élmények várják őket. Az új iskolai évben újonnan vásárolt játékokkal, segédeszközökkel bővült a kellékek tára.

A tanévben velük lesznek és minden hónapban meglepetéssel készülnek az óvónénik: Dikácz Lea és Bc. Kovács Noémi.

 

2015 októbere

       

Számunkra mindig is fontos volt a természet, a természet védelme és ezt a szeretetet igyekszünk gyermekeinknek is átadni. Játékos kísérleteken, kedves meséken keresztül tanultunk az évszakról és annak változásairól. Egy sétát is tettünk az óvoda körül, közben gyönyörködtünk az ősz csodálatos színeiben és a szorgos kis kezek pedig életkoruknak megfelelően tevékenykedtek.

Ősszel színt hoz az óvoda életébe a „zöldség-gyümölcs“ kiállítás is, amelyet azzal a céllal szerveztünk meg, hogy feltérképezzük a helyi kertekben megtermett kínálatot. Megfigyeltük, megszagoltuk, megkóstoltuk őket. Pihenésképpen megtanultuk a „Levél zizzen, hull, leng lefele“, a „Piros alma, de kerek, kóstoljuk meg gyerekek“ és a „Bol raz jeden strom“ c. versikéket.

 

2015 novembere

A novemberi téma óvodánkban lehetővé tette, hogy a gyerekek korukhoz mérten megismerkedjenek a Világűrrel.

Séták alkalmával figyeltük az égboltot, beszélgettünk a Napról, arról is, ha este felnézünk az égre fénylő csillagokat látunk, a Holdat is.

Gyermekenciklopédiák lapozgatásával, különböző játékokkal, feladatlapokkal bővítettük a kicsik tudását az élő és élettelen természetről.

 

2015 decembere

Mikulás

A gyerekek szemei fölcsillantak, mikor 2015. december 4-én óvodánkat meglátogatta a jó, öreg Mikulás, akit a gyerekek vidám ünnepi dalokkal és versekkel köszöntöttek.  

A szorgalomért és a kedves fogadtatásért a Mikulás csomaggal és szép játékokkal ajándékozta meg őket. A szülők és nagyszülők is eljöttek megnézni bennünket, a gyerekek bátor fellépésükért nagy tapsot kaptak.

 

Karácsony

A 2015-ös naptári év lassan a végéhez közeledik.

Az év legszebb ünnepe beköszönt minden családhoz.

Óvodánkban is eluralkodott a karácsonyi hangulat. Karácsonyi énekeket hallgattunk és a kiskezek alkottak és alkottak. Az elkészült munkák már óvodánkat és a községi hivatal faliújságát díszítik.

2015. december 13-án a kultúrházban előadtuk műsorunkat a kultúrházban.

A közelgő ünnepek alkalmával szeretném megköszönni mindenkinek, akik hozzájárultak az óvoda működéséhez, köszönöm a szülőknek az együttműködést a közös tevékenységekben, az alkalmazottaknak ajól elvégzett munkát, törődést a mi legkisebbjeinkről.

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog Új évet kíván mindenkinek az óvoda igazgatónője.

 

 

obec Rúbaň