Aktuális időjárás

<<
>>
ma, hétfő 22. 4. 2019
18 °C 9 °C
enyhe eső
szélDK, 3.9m/s
nyomás1014.412hPa
páratartalom56%
csapadék0.75mm

Navigáció

Tartalom

Fűr Község

 

             A községet először Fyur néven említik 1268-ban Komárom vármegye határainak leírásában. A korabeli krónikák szerint a tatárok által elpusztított falvak lakossága a Szent Benedek-rend tagjaival együtt a Cigléd völgyében talált menedékre. Az esztergomi érsekséghez tartozó települést 1270-ben a komáromi várbirtokhoz csatolták tovább

 

A polgármesterasszony ünnepi beszéde a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen  tovább

* * * * * * * *

          Tudatjuk a turista közönséggel és a Fűrre látogatókkal, hogy a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából elkészült az a jubileumi pecsét, mellyel a félfogadási órák keretében a községi hivatalban lebélyegezhetik turistanaplójukat, jegyzeteiket, a Fűrről készült képeslapokat, stb.

      Emlékként őrizhetik és bizonylatul szolgálhat, hogy községünkbe látogattak.

         

Jubileumi bélyegző

18.04.2019

Fűr Község 2018-as évi zárszámadásának közzététele

Fűr Község tudatja a tisztelt polgárokkal, hogy a mai napon a község hirdetőtábláján, valamint a község weboldalán: www.obecruban.sk közzétette a 2018-as évre szólo zárszámadást. Hozzászólásaikat, véleményeiket leadhatják írásban, elektronikusan vagy szóbelileg jegyzőkönyvbe foglalva a községi hivatalban 2019 május 2-ig.

Részlet

15.04.2019

A községi könyvtár közleménye

A helyi könyvtár vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a könyvtár ezen a héten 2019. április 18-án, csütörtökön szabadság miatt zárva tart.

Részlet

11.04.2019

Az elektromos hulladék bejelentése

Fűr Község Önkormányzata tudatja a polgárokkal, hogy a használaton kívüli, nem működő elektromos készülékeket be lehet jelenteni a községi hivatalban, melyek gyűjtéséről később értesítjük a lakosságot. Elektromos hulladéknak csak az a készülék számít, amelyben benne található minden tartozék. Kérjük a polgárokat, hogy a gyűjtésbe szánt elektromos készülékeket ne helyezzék ki előzetesen az utcára!

Részlet

11.04.2019

Kormoránok riasztása

A Szlovák Horgászegyesület Érsekújvári Alapszervezete, amely a fűri 1-es halastó tenyészterületét kezeli, tudatja a lakossággal, hogy 2019. áprilisától augusztusig a halivadékok védelmében a kormoránokat petárdával riasztják. Kilövésük az adott területen nem lehetséges. A kormoránok nagy károkat okoznak a halállományban, riasztásuk csak az érintett területen, a nappali órákban és hétvégente is történik. A riasztás az éjjeli nyugalmat nem zavarja. Ezúton köszönik a polgárok megértését!

Részlet