Aktuális időjárás

<<
>>
ma, hétfő 30. 3. 2020
7 °C 0 °C
borús égbolt, északnyugati mérsékelt szél
szélÉNy, 6.28m/s
nyomás1020hPa
páratartalom61%

Navigáció

Tartalom

Fűr Község

 

             A községet először Fyur néven említik 1268-ban Komárom vármegye határainak leírásában. A korabeli krónikák szerint a tatárok által elpusztított falvak lakossága a Szent Benedek-rend tagjaival együtt a Cigléd völgyében talált menedékre. Az esztergomi érsekséghez tartozó települést 1270-ben a komáromi várbirtokhoz csatolták tovább

 

A polgármesterasszony ünnepi beszéde a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen  tovább

* * * * * * * *

          Tudatjuk a turista közönséggel és a Fűrre látogatókkal, hogy a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából elkészült az a jubileumi pecsét, mellyel a félfogadási órák keretében a községi hivatalban lebélyegezhetik turistanaplójukat, jegyzeteiket, a Fűrről készült képeslapokat, stb.

      Emlékként őrizhetik és bizonylatul szolgálhat, hogy községünkbe látogattak.

         

Jubileumi bélyegző

 

Koncert.

27.03.2020

Védőkendő a szenioroknak

Fűr Község Önkormányzata tudatja a szeniorokkal, minden 62 évet betöltött polgárral, hogy a mai naptól védőkendőt oszt részükre. A védőkendőt a község alkalmazottja a postaládába helyezi. Egyben kéri őket, hogy szigorúan tartsák be az egészségük védelmével kapcsolatos rendelkezéseket.

Bővebben

25.03.2020

Összesített közlemények a polgároknak - VÁLTOZÁS II.

Fűr Község Önkormányzata a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tudatja a polgárokkal, hogy 2020. március 25-től kötelező a védőkendő használata. Továbbá a következő megelőző intézkedéseket tudatja a község polgáraival: - Fűr Község felfüggeszti mindennemű sportesemény, kulturális és nyilvános rendezvény megtartását, lezárja a kultúrházat, könyvtárat, multifunkciós pályát, futballpályát és a fitnesszcentrumot. Továbbá kéri a lakosságot, hogy a községi hivatalt csak indokolt esetben keressék fel személyesen. Hivatali órák: hétfőn, szerdán és pénteken 8.00 órától 11.00 óráig. Hivatalos ügyeiket, amennyiben nem sürgősek, ajánljuk telefonon vagy e-mailben intézni a következő elérhetőségeken: t.sz: 035/6426878, 035/6499003 és podatelna@obecruban.sk. - a járási hivatal és a szociális biztosító nyitvatartása 8.00 órától 11.00 óráig korlátozódott, a Munkaügyi Hivatal szintén krízisrendszer szerint működik, - a helyi posta naponta 8.00 órától 10.00 óráig fogadja klienseit, - a helyi élelmiszerüzlet hétköznap 6.00 órától 17.00 óráig, szombaton 6.00 órától 12.00 óráig tart nyitva, az idős polgárokat elkülönített vásárlási időben 9.00 órától 12.00 óráig várják. Az Agromix üzlet a megszokott nyitvatartással működik. A helyi élelmiszerüzlet vezetőnője kéri a lakosokat, hogy vásárlásaikat a legrövidebb idő alatt végezzék el, valamint igazodjanak az üzlet dolgozóinak utasításaihoz. Felszólítja a polgárokat, hogy a napi bevásárlásokat egyszerre végezzék, nem pedig naponta több alkalommal. - azok a polgárok, akiknek koronavírus tüneteik vannak, kötelesek jelenteni azt körzeti orvosuknak. Önkéntes karanténban otthonukban kell maradniuk. - a kötelező 14-napos karantén megszegése esetében 1659 eurós büntetést rónak ki. Akinek tudomása van külföldről hazatért személyről, haladéktalanul jelentse azt. - érvénybe lépett a szociális otthonok, idősek otthonának, gyermekotthonok és kórházak látogatásának tilalma is, - az autóbuszközlekedés 2020. március 25-től visszavonásig a nyári szünidő menetrendje szerint működik. Minden elfogadott rendelkezés visszavonásig érvényes!

Bővebben

24.03.2020

Gumiabroncsok gyűjtése

Fűr Község Önkormányzata tudatja a lakossággal, hogy a használt személygépkocsi abroncsok gyűjtésére 2020. március 26-án, csütörtökön 13:00 órától 15:00 óráig kerül sor a régi nyugdíjas klub udvarában. Az abroncsokat csak tárcsa és egyéb kommunális hulladék nélkül lehetséges leadni.

Bővebben

23.03.2020

Összesített közlemények a polgároknak - VÁLTOZÁS I.

Fűr Község Önkormányzata a koronavírus terjedésének megelőzésének érdekében a következő megelőző intézkedéseket tudatja a község polgáraival: - Fűr Község a Szlovák Központi Válságstáb által elfogadott rendelet alapján felfüggeszti a község területén mindennemű sportesemény, kulturális és nyilvános rendezvény megtartását. Ezen okokból kifolyólag lezárja a kultúrházat, községi könyvtárat, multifunkciós pályát, futballpályát és a fitnesszcentrumot. Továbbá kéri a lakosságot és a klienseket, hogy a községi hivatalt csak indokolt esetben keressék fel személyesen és csak hivatalos napokon védőkendő használatával az arcukon. Hivatali órák: hétfőn, szerdán és pénteken 8.00 órától 11.00 óráig. Hivatalos ügyeiket, amennyiben nem sürgősek, ajánljuk telefonon vagy e-mailen intézni a következő elérhetőségeken: t.sz: 035/6426878, 035/6499003 és podatelna@obecruban.sk. A karanténnal kapcsolatos információkat elolvashatják a: https://www.zmos.sk/mimoriadne-info-covid-19-corona.html weboldalon, - a Járási hivatal nyitvatartása 8:00 órától 11:00 óráig korlátozódott, a Munkaügyi Hivatal szintén krízisrendszer szerint működik a Szociális Biztosító ügymenetét e-mailben és telefonon rendezi, - a helyi posta 2020. március 24-től naponta 8:00 órától 10:00 óráig fogadja klienseit védőkendő használatával az arcukon, - a helyi vendéglőket sem üzemeltetik 2020. március 13-tól, - a helyi COOP Jednota élelmiszerüzlet hétköznap 17:00 óráig, szombaton 12:00 óráig tart nyitva, az Agromix üzlet a megszokott nyitvatartással működik - az üzleteket védőkendő használatával látogathatják. A helyi élelmiszerüzlet vezetőnője kéri a lakosokat, hogy vásárlásaikat a legrövidebb idő alatt végezzék el, valamint igazodjanak az üzlet dolgozóinak utasításaihoz. Felszólítja a polgárokat, hogy a napi bevásárlásokat egyszerre végezzék, nem pedig naponta több alkalommal. Az üzlet meggondolatlan látogatásával nőhet a vírusok terjedésének lehetősége. - az Érsekújvári Egyetemi Kórházat lezárták. Azok a polgárok, akiknek koronavírus tüneteik vannak – köhögés, 38 fokos láz, izom- és ízületi fájdalom, pozitív utazói anamnézis, ne utazzanak a kórházba, hiszen azt lezárták és korlátozták az ottani műveleteket. Ezek a polgárok telefonon kérjenek információt körzeti orvosuktól, aki értesíti a Regionális Közegészségügyi Hivatalt, ezt követően döntik el, mi legyen a pácienssel. Önkéntes karanténban otthonukban kell maradniuk. - kötelező 14-napos karantén vonatkozik minden olyan személyre, aki külföldről tér haza – ennek megszegése 1659 eurós büntetést von maga után. Akinek tudomása van olyan személyről, aki külföldről jött haza, azt haladéktalanul jelentse. - érvénybe lépett a szociális otthonok, idősek otthonának, gyermekotthonok és kórházak látogatásának tilalma is, - az ARRIVA közlekedési vállalat Nyitra megye Önkormányzatának döntése alapján az autóbuszközlekedést 2020. március 25-től visszavonásig a nyári szünidő menetrendje szerint működteti. Minden elfogadott rendelkezés visszavonásig érvényes!

Bővebben

23.03.2020

A kürti gyógyszertár közleménye

A kürti gyógyszertár vezetőnője tudatja a lakossággal, hogy a gyógyszertár 2020. március 24-én és 27-én, azaz kedden és pénteken 8:00 órától 12:00 óráig tart nyitva.

Bővebben