Aktuális időjárás

<<
>>
ma, hétfő 26. 10. 2020
erős felhőzet 16 °C 11 °C
erős felhőzet, délkeleti mérsékelt szél
szélDK, 7.86m/s
nyomás1008hPa
páratartalom78%

Navigáció

Tartalom

Fűr Község

.

Tisztelt polgárok, kedves időskorúak!

 

Ismét itt az október – az idősek hava, amikor több figyelemmel és szeretettel fordulunk Önök felé, megköszönve mindazt, amit községünkért tettek.

Kedves szeniorok, őszinte szívből örülünk, hogy közöttünk vannak és óriási élettapasztalatukkal felbecsülhetetlen értékeket jelenítenek meg! Tudjuk, hogy szívesen gyűlnek össze, azonban a koronavírus-járvány miatt kialakult jelenlegi helyzetben nem tudjuk megrendezni a hagyományos ünnepségünket. Ezért engedjék meg, hogy ezúton köszöntsem Önöket. Kívánom, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van Önökre, hogy vannak dolgok, amit jobban tudnak – vagy amit csak Önök tudnak.

Ősz van a természetben és az életükben is. Ilyentájt még bőven simogat minket a napsugár, ebben az időszakban van a betakarítás ideje. Az Önök élete is erről szól. Nehézségek közepette felnevelték, majd útjára bocsájtották gyerekeiket. Most pedig legtöbben az unokáik életét egyengetik türelemmel és alázattal. Elvileg mostmár nyugodtan élhetnek kedvteléseiknek, szeretteiknek.

A helyi közösség nélkülözhetetlen tagjaivá válltak. Hálával tartozunk Önöknek, mert munkájuk eredményére támaszkodva tudjuk továbbfejleszteni községünket. Ezért szeretnénk, ha a tisztelet egész évben kijárna Önöknek.

Kedves idősebb polgártársaink! Az Önkormányzat, illetve a saját nevemben jó egészséget, tartalmas, aktív, szép éveket, sok közösen megélt élményt kívánok Önöknek, valamint kitartást ebben a jelenlegi helyzetben!

                                                                      

                               Zachar Štěpánka

                               polgármester

 

!!! FONTOS INFORMÁCIÓK A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN !!!!

Info - COVID 19

https://www.narodnostnemensiny.gov.sk/covid-19/ 

 

 

*************************************************************************************************************************************

             A községet először Fyur néven említik 1268-ban Komárom vármegye határainak leírásában. A korabeli krónikák szerint a tatárok által elpusztított falvak lakossága a Szent Benedek-rend tagjaival együtt a Cigléd völgyében talált menedékre. Az esztergomi érsekséghez tartozó települést 1270-ben a komáromi várbirtokhoz csatolták tovább

*************************************************************************************************************************************

A polgármesterasszony ünnepi beszéde a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen  tovább

* * * * * * * *

          Tudatjuk a turista közönséggel és a Fűrre látogatókkal, hogy a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából elkészült az a jubileumi pecsét, mellyel a félfogadási órák keretében a községi hivatalban lebélyegezhetik turistanaplójukat, jegyzeteiket, a Fűrről készült képeslapokat, stb.

      Emlékként őrizhetik és bizonylatul szolgálhat, hogy községünkbe látogattak.

         

Jubileumi bélyegző

 

Koncert.

23.10.2020

Lévárdi Dominik búcsúztatása

Mély fájdalommal tudatjuk falunk lakosságával, hogy polgártársunk Lévárdi Dominik búcsúztatására 2020. október 24, szombaton 14.00 órakor kerül sor a helyi temetőben szűk családi körben a szigorú előírások betartásával. Tisztelet emlékének!

Bővebben

23.10.2020

Önkormányzati közlemény a központi válságstáb ülése alapján

A központi válságstáb 2020. október 22-i tárgyalása alapján értesítjük községünk polgárait, hogy 2020. október 24-től november 1-ig Szlovákia egész területén kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom a következő esetekre nem vonatkozik: utazás a munkahelyre vagy COVID-19 tesztelésre, nélkülözhetetlen szükség bebiztosítására, természetben való tartózkodásra járáshatáron belül, 1.00 ó és 5.00 ó közti időszakban, lakhelyre történő visszaérkezésre október 25-ig, gyermek iskolába történő szállítására, a legközelebbi élelmiszerüzlet, gyógyszertár, drogéria, posta, bank, biztosító, tisztító, autószerviz, benzinkút, kulcsmásoló, optikus látogatására, orvoshoz látogatásra, utazás közeli személyről való gondoskodás céljából, utazás a saját haszonállatról való gondoskodás miatt, kutyasétáltatásra a lakhelytől 100 méterre, utazás közeli személy temetésére, házasságkötésre, keresztelőre és vissza, kirándulásra a lakhely külterületén a járáshatáron belül.

Bővebben

20.10.2020

Önkormányzati közlemény

Fűr Község Önkormányzata tudatja a lakossággal, hogy 2020. október 21-től a rendkívüli állapotra való tekintettel rövidített ügyfélfogadási órákban várja ügyfeleit, mégpedig hétfőn, szerdán és pénteken 8.00 órától 11.00 óráig.

Bővebben

15.10.2020

Sertések regisztrációja

Az Érsekújvári Regionális Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal az afrikai sertésláz terjedésének növekvő veszélye kapcsán felszólítja mindazon polgárokat-tenyésztőket, akik még nem jegyeztették be sertésállományukat, hogy azok azt haladéktalanul pótolják legkésőbb 2020. október 23-ig. 2020. október 26-tól hivatali ellenőrzést végeznek a kiválasztott községekben Szlovákia egész területén. Azon tenyésztőkre, akik nem teljesítik ezen kötelességüket, büntetést rónak ki, illetve az állatokat elveszejtik. Bővebb információt és formanyomtatványokat a községi hivatalban is kaphatnak.

Bővebben

14.10.2020

Lévárdi Dominik elhalálozása

Mély fájdalommal tudatjuk falunk lakosságával, hogy polgártársunk Lévárdi Dominik 2020. október 13-án 25 éves korában eltávozott az élők sorából. Az elhunyt búcsúztatásáról a hozzátartozók később értesítik a lakosságot. Tisztelet emlékének!

Bővebben