Aktuális időjárás

<<
>>
ma, vasárnap 19. 5. 2019
22 °C 12 °C
közepes eső
szélDK, 5.06m/s
nyomás1006.26hPa
páratartalom70%
csapadék9.5mm

Navigáció

Tartalom

Fűr Község

 

             A községet először Fyur néven említik 1268-ban Komárom vármegye határainak leírásában. A korabeli krónikák szerint a tatárok által elpusztított falvak lakossága a Szent Benedek-rend tagjaival együtt a Cigléd völgyében talált menedékre. Az esztergomi érsekséghez tartozó települést 1270-ben a komáromi várbirtokhoz csatolták tovább

 

A polgármesterasszony ünnepi beszéde a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen  tovább

* * * * * * * *

          Tudatjuk a turista közönséggel és a Fűrre látogatókkal, hogy a község első írásos emlékének 750. évfordulója alkalmából elkészült az a jubileumi pecsét, mellyel a félfogadási órák keretében a községi hivatalban lebélyegezhetik turistanaplójukat, jegyzeteiket, a Fűrről készült képeslapokat, stb.

      Emlékként őrizhetik és bizonylatul szolgálhat, hogy községünkbe látogattak.

         

Jubileumi bélyegző

16.05.2019

Mozgóurna

Fűr Község Önkormányzata tudatja mindazon polgárokkal, akik az Európai parlamenti választások során 2019. május 25-én igénylik a mozgóurnát, hogy azok azt jelentsék a községi hivatalban vagy a választások napján a választási bizottságnak. Egyben értesítjük a választópolgárokat, hogy a választások során szükséges igazolniuk személyüket érvényes személyazonossági igazolvánnyal.

Részlet

07.05.2019

Közlemény a helyi rendelet javaslatának véleményezésére

Fűr Község tudatja a tisztelt polgárokkal, hogy a község hirdetőtábláján, weboldalán valamint az elektronikus hirdetőtábláján közzétette a 3/2019-es számú általános érvényű rendelet javaslatát, mellyel módosítja a 2/2017-es számú általános érvényű rendeletét, amely a szülői hozzájárulás mértékét szabályozza az óvodai és az iskolai étkezdei ellátáshoz. Hozzászólásaikat ezen rendelet javaslatához beadhatják irásban, elektronikusan vagy szóbelileg jegyzőkönyvbe foglalva a községi hivatalban 2019 május 21-ig.

Részlet

06.05.2019

Fokozott tűzveszély időszakának visszavonása

Az Érsekújvári Járási Tűzoltóságtól kapott értesítés alapján tudatjuk polgárainkkal, hogy 2019. május 6-tól 14:00 órától visszavonja a fokozott tűzveszélyre való figyelmeztetést, amely az Érsekújvári járásban, annak erdős területein és azok védelmi övezetében volt érvényben.

Részlet